Botanische schuur

In de schuur is de koffiebar, met fijne zitjes voor kleine gezelschappen en een lange tafel voor grotere groepen. Op zonovergoten dagen is het hier binnen heerlijk koel en regenachtig weer maakt het hier extra gezellig. Of kom gewoon binnen zitten om te genieten van de botanische binnentuin. Er is geen klok, wel een spelletjeskast, dus je kunt hier urenlang opgaan in het moment.

De Kas

Er zijn van die dagen in het voorjaar, als de knoppen aan de bomen op knappen staan en je eigenlijk het liefst al buiten wilt zitten. Of als de bladeren in het najaar weer van de bomen vallen en je nog geen genoeg hebt van het buitenleven: dit zijn de perfecte momenten voor de kas! De kas is in twee delen opgedeeld: achterin kweken we o.a. groenten en kruiden, het voorste gedeelte leent zich voor van alles: een workshop, yoga… we denken graag mee en kijken verder dan de horizon. Deze kas is een inspirerende ruimte om ideeën tot uiting te laten komen.

Labyrint

De vruchtbare grond van de voormalige mestsilo is de basis voor de kruidentuin. Het pad langs de kruiden is een labyrint. Bewandel je spirituele weg en ervaar deze fysiek in dit labyrint. Je zal een stukje geborgenheid ervaren door de stevige betonnen muren van de oude mestsilo om je heen. Dwars door het labyrint is een beekje aangelegd waar waterplanten kunnen groeien. De bruggetjes over het beekje maken het leuk voor kinderen om door het labyrint te rennen. Je kunt het pad blij, serieus, in stilte, zingend, als spel, langzaam, snel, samen met anderen, of als meditatie bewandelen.

Yurt

Midden in de nieuw aangeplante notenboomgaard staat de yurt. De yurt is een inspirerende en rustgevende plek die erg geschikt is voor ceremoniële gelegenheden. De ruimte kan gebruikt worden voor creatieve, fysieke en spirituele workshops, zoals bijvoorbeeld klankschalensessies, ademwerk, yoga, tai chi, enz. Afhankelijk van de activiteit biedt de yurt ruimte voor een groep van max. 8-12 personen.